Om Dala Cement

Dala Cement är från början ett familjeföretag grundat 1946. Med lång erfarenhet av prefabricerade betongelement levererar vi idag våra produkter till kunder runt om i hela Sverige och Norge. Vi tillverkar betongelementen i vår fabrik i Björbo, för att sedan transportera dem med hjälp av samarbetspartners till byggarbetsplatsen där vi eller kunden sedan står för montaget.


Kvalitet

Tillverkningen av våra betongelement sker inomhus under ideala förhållanden och gjuts mot fogfria formar. Därmed skapas en ytfinish som inte kan uppnås vid platsbyggnation. Vår fabrik är certifierad av Nordcert med nr W03 och vi har därmed rätt att kontrollmärka våra produkter

Vi har bedömda produkter hos Byggvarubedömningen, läs mer om detta under produkter
BBC Certifikat
Certifikat För tillverkade betongprodukter

   

 

Hållbarhet

Hållbarhetsredovisning för 2020 finns att ladda ner nedan. 

Dala Cement hållbarhetsredovisning 2020
Dala Cement hållbarhetsredovisning 2019
Dala Cement hållbarhetsredovisning 2018

Prestandadeklarationer samt CE märkning kan du läsa mer om under produkter.

Affärsidé

Dala Cement i Björbo AB ska utveckla och tillverka produkter i betong till främst bostads- och industribyggnader. Kännetecknande för vårt företag ska vara produkter av jämn och bra kvalitet levererade i rätt tid.

-VD


Våra tjänster

Vi utvecklar och tillverkar betongelement med hög grad av prefabricering, för ett kvalitetssäkrat och industriellt byggande till entreprenörer och byggherrar på den nordiska marknaden.
Vi erbjuder montage och transport av våra produkter med hjälp av duktiga och erfarna samarbetspartners. Vi bedriver ett kontinuerligt förbättringsarbete för att uppnå optimal delaktighet bland de anställda, minimera antalet fel och kunna erbjuda maximal kundnytta.

Vår historia

Verksamheten grundades 1946 i Björbo med enklare betongproduktion. Tio år senare övertogs verksamheten av Henry Jugas och nya produkter infördes i takt med vidareutveckling av produktionsmetoder och maskiner. De första prefabgrunderna började levereras i början av 70-talet och fabriken var tidigt ute med en högautomatiserad och effektiv produktionslinje, något som låg Henry Jugas varmt om hjärtat. Företaget drabbades dock hårt av nedgången på byggmarknaden i slutet av 90-talet och nya ägare kom in. Idag är företaget ett helägt dotterbolag till Ulricehamns Betong AB.